Håndskrift + OneNote App = sant!


Håndskrift er fremdeles en del av hverdagen, både på skolen og hjemme. I dag trenger man ikke lenger velge mellom penn og papir eller PC – du kan få det beste av to verdener! Ta håndskrevne notater, marker eller kommenter i dokumenter, lag et tankekart, eller skisser ideen din. Vær kreativ med en rekke verktøy og effekter gjennom bruken av digital håndskrift – Think with Ink! Her kommer fem gode grunnen til å bruke OneNote App med digitalhåndskrift.

Penneffekter

OneNote teamet lytter også til elevers forespørsler! Under klassebesøk har det kommet mange forespørsler fra elever med ønske om flere pennefekter. Nå kan du sprite opp notater og tegninger med nye penneffekter som regnbue, galakse, sølv og gull.
https://sway.com/s/aWMdFxIKlKR5dXtH/embed

Blyant vs. Penn

Med den nye Windows 10 Anniversary Update kan du gjøre den digitale håndskriftsopplevelsen enda mer virkelighetsnær med blyant. Dette gir deg flere muligheter til å lage detaljerte tegninger, med både skygge og dybde.

penn-vs-blyant

Matematikk

En annen ny funksjon er matematikkassistenten som hjelper deg å løse dine håndskrevne regnestykker. Som du sikkert allerede vet, gjenkjenner OneNote allerede håndskrift, men nå kan du i tillegg få utregningen vist steg for steg. Eleven kan dermed bruke denne funksjonen til å se alle stegene som skal til for å finne løsningen til et regnestykke. På denne måten kan elevene også bli tryggere på algoritmen ved å se prosessen, samt bruke den som en fasitsjekker.onenote-app-matematikk

Konverter til figur

Du kan også bruke funksjonen «Konverter til figur» til å tegne ulike geometriske figurer. Gå til Tegn -> Konverter til figur. Alle tegninger vil automatisk gjøres om til figurer.

konverter-til-figur

Gjenta

Å gjenta betyr å noe på nytt, altså å repetere en prosess, og er en prosess som utføres daglig i klasserommet. Nå kan du også få OneNote til å gjenta en prosess for deg. Marker det område på en side i og OneNote spiller av alle pennestrøk som ble brukt i prosessen.

onenote-app-gjenta

NB: Gjelder kun for OneNote App, ikke OneNote 2016 (skrivebordsversjonen) eller OneNote Online.

2 thoughts on “Håndskrift + OneNote App = sant!

 1. Hei
  to spørsmål i forhold til å bruke hånsdskrift og Onenote
  Er det mulig å trene håndskriftmotoren til Onenote slik at den blir mer nøyaktig?
  Er det mulig å importere håndskriftmotor som jeg har på annen device til surface 3 pro.
  Jeg har en eldre device som gjenkjener min håndskrift ganske bra. Har brukt mye tid på dette. Ønsker å overføre denne “treningen” til SP3p slik at jeg slipper å gjøre all treningen en gang til

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s