Office Lens


På tide med en liten opprydding på loftet, i garasjen eller kontoret? Hvorfor ikke samle alle kvitteringer, garantier og visittkort på et sted? Og hva med alle de gamle papirbaserte undervisningsoppleggene som tar plass? Gjør plass uten å kaste! Office Lens lar deg samle alt du trenger av papirer på et sted. Office Lens er en mobil skanner som lett lar deg skanne notater fra tavler, bilder eller dokumenter med tekst. Ikke bruk tid på å vente på at kopimaskinen blir ledig for skanning, Office Lens lar deg skanne dokumenter når du vil, hvor du vil.

Fremgangsmåte:

Åpne Office Lens appen på mobilen din.

Når du har installert Office Lens, blir du bedt om å logge inn med din personlige Microsoft-konto. Dette er fordi Office Lens sender bilder direkte til din personlige OneNote-bok og OneDrive.

Velg modus:

  • Foto: Er best når du skal ta bilder av personer eller omgivelser.
  • Visittkort: Når du tar bilde av visittkort henter Office Lens automatisk kontaktinformasjonen fra kortet, slik at det er enklere å lese og importere til kontaktlisten.
  • Tavle: Når du skal ta bilde av en tavle fra for eksempel en forelesning, vil Office Lens tilpasse bakgrunnen slik at det blir enklere å lese.
  • Dokument: Når du skal ta bilder av et dokument med masse tekst vil Office Lens ta et detaljert bilde og gjøre teksten så klar at den kan leses fra bildet.

Ta bilde:

Office Lens lager en hvit kant rundt dokumentet og den fjerner skygger, bakgrunn og rare vinkler for optimal skanning.

Lagring:

Når du lagrer bilder til kamerarullen på telefonen din blir de også automatisk sent til OneNote slik at du lett kan finne dem. Men du kan også konvertere dokumenter og bilder til PDF-, Word- og PowerPoint-filer, som du igjen kan redigere.

Videre arbeid:

Du kan velge å åpne dokumentet direkte via telefonen din eller på en PC/nettbrett. Du kan finne dokumentet ditt i OneDrive ved å logge inn via din private Microsoft-konto. Office Lens oppretter automatisk en mappe med navn Office Lens slik at du lett kan finne igjen dokumenter. Herfra kan du velge hvor du ønsker å redigere dokumentet ditt, enten Online eller i skrivebordsversjonen.

Når du har åpnet dokumentet er det bare å redigere som du selv ønsker.

Om du i tillegg har talesyntese kan du nå få teksten lest opp om du har behov for det.

Last ned Office Lens:

På alle mobiler, både Windows, Android og iPhone.

Se hvordan det fungerer:

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s